Reizen

U kunt met mij op reis naar Italië en daarbinnen, vooral naar Rome.

Reizen

Zelf moest ik eigenlijk nooit wat van groepsreizen hebben. Het leek me niks om een week of zo achter een betweter met een vlaggetje aan te lopen. Sinds een jaar of tien ben ik met enige regelmaat zelf die betweter met dat vlaggetje en ik moet zeggen: het werkt.

Groepsreizen vormen een schitterend alternatief voor vakantiegangers die geen zin hebben om hun hele vakantie zelf te moeten doen. Zijn groepsreizigers zielig? Welnee, ze hebben de tijd van hun leven. Het is een ideale manier om in korte tijd een stad te leren kennen. Iemand die ooit met mij op reis ging, zei het zo: “Je hoeft alleen maar te zorgen dat je op tijd in de lobby van het hotel bent en dan het oortje van het luidsprekersysteem indoen. Vervolgens loop je de gids - jou dus - achterna. Dat is heel ontspannend. Zelf nadenken is even niet meer nodig. Het is een soort mindfulness."

Er is niets leukers dan met aardige mensen – dat zijn groepsreizigers- door Rome te lopen. Of door Assisi. Of door Napels. 

Aankomende reizen

Er zijn geen aankomende reizen

18-23 maart 2022

Italië

Italië voor kerkhervormers

 

Stijn Fens, redacteur en columnist bij Trouw, gaat met oud-journalist Wouter Kurpershoek op zoek naar de rol van de kerkhervormers in het Italië van toen en nu.

We beginnen met Franciscus en eindigen met Franciscus; een reis in de voetsporen van de middeleeuwse bedelaar Franciscus van Assisi naar zijn naamdrager de huidige paus Franciscus. Allebei wars van luxe en vastberaden de kerk te hervormen.

Een unieke reis voor de protestante en katholieke ‘kerkhervormers van nu’ die zich willen laten inspireren door de verhalen van Vaticaankenner Stijn Fens, de priester Antoine Bodar en schrijfster Rosita Steenbeek.

30 maart -4 april 2022

Napels

Beleef het Napels van

Napels is een levendige stad met een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Andrea Vreede, Rosita Steenbeek, Stijn Fens en Eric Moormann nemen u mee door de stad en vertellen u over het geloof van de Napolitanen, de zo tastbare oudheid in Herculaneum, de hedendaagse politiek en maatschappij, en andere invalshoeken die Napels zo boeiend maken. Een unieke gelegenheid om Napels van binnenuit te leren kennen.

30 september -5 oktober 2022

Assisi en omgeving

Franciscus van Assisi-reis

Assisi is de stad van de 13e-eeuwse heiligen Franciscus en Clara van Assisi. en is daarmee een bekende bedevaartsplaats. Jaarlijks komen veel pelgrims voor de schitterende San Francesco basiliek. Maar er is meer te zien en te doen in pelgrimsoord Assisi. Ga mee met Joke Litjens en Stijn Fens op reis en ontdek dit warm-wit gekleurde stadje op de helling van de Monte Subasio. Het silhouet van de stad wordt gedomineerd door de basiliek van de heilige Franciscus en door de burcht Rocca Maggiore. Assisi is bovendien een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes ter wereld.