Reizen

U kunt met mij op reis naar Italië en daarbinnen, vooral naar Rome.

Reizen

Zelf moest ik eigenlijk nooit wat van groepsreizen hebben. Het leek me niks om een week of zo achter een betweter met een vlaggetje aan te lopen. Sinds een jaar of tien ben ik met enige regelmaat zelf die betweter met dat vlaggetje en ik moet zeggen: het werkt.

Groepsreizen vormen een schitterend alternatief voor vakantiegangers die geen zin hebben om hun hele vakantie zelf te moeten doen. Zijn groepsreizigers zielig? Welnee, ze hebben de tijd van hun leven. Het is een ideale manier om in korte tijd een stad te leren kennen. Iemand die ooit met mij op reis ging, zei het zo: “Je hoeft alleen maar te zorgen dat je op tijd in de lobby van het hotel bent en dan het oortje van het luidsprekersysteem indoen. Vervolgens loop je de gids - jou dus - achterna. Dat is heel ontspannend. Zelf nadenken is even niet meer nodig. Het is een soort mindfulness."

Er is niets leukers dan met aardige mensen – dat zijn groepsreizigers- door Rome te lopen. Of door Assisi. Of door Napels. 

Aankomende reizen

Van 30 september tot  5 oktober ga ik met Joke Litjens naar Umbrië voor een Franciscus van Assisi-reis.  Er zijn  nog enkele plekken beschikbaar.